Ta skärmbilder direkt i Word


Det finns väldigt många sätt att ta skärmbilder i Windows, men det finns faktiskt också ett i Word. Om du arbetar med ett dokument i Microsoft Word och behöver lägga till en skärmbild kan du spara några klick på att göra det inifrån programmet.

I stället för att krångla med olika skärmbildsprogram eller klassiska Print Screen och sedan hantera bilden i något bildredigeringsprogram går det att göra direkt i Word. Det här är en tämligen okänd och framför allt oanvänd funktion, även om den inte är dold på något vis.

Du kan infoga hela programfönster eller använda verktyget Skärmurklipp för att markera en del av ett fönster. Den fungerar dessutom likadant i Excel, Powerpoint och Outlook.


1. Infoga

Placera markören på den plats i dokumentet där du vill ha ditt skärmklipp. Byt till menyfliken Infoga och klicka på Skärmbild.


2. Miniatyrer

Ett fönster öppnas med en miniatyrbild för varje fönster som finns öppet i Windows. Du behöver bara klicka på önskad bild för att omedelbart klistra in den i dokumentet.


3. Klipp

Om du vill fånga ett specifikt område på skärmen i stället, klicka på Skärmurklipp längst ned i rutan, under alla miniatyrerna.


4. Markera

Skärmen blir grådimmig och du kan använda kryssmarkören för att dra ut en ruta av det du vill kopiera, som sedan omedelbart infogas i dokumentet.


WebbUgglan.se